HWC Team Finland

Homeless World Cup -säätiö on järjestänyt asunnottomien jalkapallon MM-turnauksia vuodesta 2004 alkaen. Tapahtuma on tätä nykyä jo suuri niin osanottajamaiden kuin mediankin osalta. Turnaukseen osallistuu vuosittain yli 50 joukkuetta ympäri maailmaa.

Suomi on osallistunut HWC-turnaukseen vuosittain vuodesta 2006 alkaen. Osallistumisen turnaukseen ovat mahdollistaneet erityisesti Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Palloliitto merkittävällä tuellaan, mutta myös Homeless Academy ry:n jäsenjärjestöt ja muut yksittäiset tukijat. HWC-turnaukseen osallistuminen ja siihen tähtääminen on merkittävää vuosittaisessa kansallisessa toiminnassa mukana oleville sadoille pelaajille ympäri Suomea luoden päivittäiselle toiminnalle suuren, merkityksellisen tavoitteen.

Kunkin maan HWC-joukkue kootaan joka vuosi uusista pelaajista, joiden tulee täyttää kansainvälisen järjestön kriteerit (kts. pelaajakriteerit). Suomea onkin tähän mennessä ollut edustamassa MM-tasolla jo noin 120 pelaajaa. Suomen tähän mennessä paras sijoitus on Kapkaupungin turnauksesta vuodelta 2006, jolloin Suomi sijoittui sijalle 18..