HWC Team Finland

Homeless World Cup -säätiö on järjestänyt asunnottomien jalkapallon MM-turnauksia vuodesta 2004 alkaen. Tapahtuma on tätä nykyä jo suuri niin osanottajamaiden kuin mediankin osalta. Turnaukseen osallistuu vuosittain yli 50 joukkuetta ympäri maailmaa.

Suomi on osallistunut HWC-turnaukseen vuosittain vuodesta 2006 alkaen. Osallistumisen turnaukseen ovat mahdollistaneet erityisesti Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Palloliitto merkittävällä tuellaan, mutta myös Homeless Academy ry:n jäsenjärjestöt ja muut yksittäiset tukijat. HWC-turnaukseen osallistuminen ja siihen tähtääminen on merkittävää vuosittaisessa kansallisessa toiminnassa mukana oleville sadoille pelaajille ympäri Suomea luoden päivittäiselle toiminnalle suuren, merkityksellisen tavoitteen.

Kunkin maan HWC-joukkue kootaan joka vuosi uusista pelaajista, joiden tulee täyttää kansainvälisen järjestön kriteerit (kts. pelaajakriteerit). Suomea onkin tähän mennessä ollut edustamassa MM-tasolla jo noin 120 pelaajaa. Suomen tähän mennessä paras sijoitus on Kapkaupungin turnauksesta vuodelta 2006, jolloin Suomi sijoittui sijalle 18..

 

Vuoden 2018 maajoukkue pelasi Simo Syrjävaara-turnauksessa ensi kertaa yhdessä 7-8.4.2018.Viikonlopun ohjelmaan kuului 6 ottelua futsalia. Otteluohjelma oli jakaantunut siten että lauantaina pelattiin neljä ottelua ja sunnuntaina kaksi.

Viikonlopun saldona oli kuusi tappiota. Tappioista huolimatta fiilis joukkueessa on hyvä ja muutamia onnistumisia saatiin kumminkin vastustajan verkkoon.


Tämän vuoden joukkue rinkiin on kutsuttu pelaajia Turusta,Tampereelta sekä Helsingistä.