HWC Team Finland

Homeless World Cup -säätiö on järjestänyt asunnottomien jalkapallon MM-turnauksia vuodesta 2004 alkaen. Tapahtuma on tätä nykyä jo suuri niin osanottajamaiden kuin mediankin osalta. Turnaukseen osallistuu vuosittain yli 50 joukkuetta ympäri maailmaa.

Suomi on osallistunut HWC-turnaukseen vuosittain vuodesta 2006 alkaen. Osallistumisen turnaukseen ovat mahdollistaneet erityisesti Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Palloliitto merkittävällä tuellaan, mutta myös Homeless Academy ry:n jäsenjärjestöt ja muut yksittäiset tukijat. HWC-turnaukseen osallistuminen ja siihen tähtääminen on merkittävää vuosittaisessa kansallisessa toiminnassa mukana oleville sadoille pelaajille ympäri Suomea luoden päivittäiselle toiminnalle suuren, merkityksellisen tavoitteen.

Kunkin maan HWC-joukkue kootaan joka vuosi uusista pelaajista, joiden tulee täyttää kansainvälisen järjestön kriteerit (kts. pelaajakriteerit). Suomea onkin tähän mennessä ollut edustamassa MM-tasolla jo noin 120 pelaajaa. Suomen tähän mennessä paras sijoitus on Kapkaupungin turnauksesta vuodelta 2006, jolloin Suomi sijoittui sijalle 18..

 

 

 

 

GRAZ STREET FOOTBALL FESTIVAL 2018: Pelillisesti hopeaa, kokemuksena kultaa!Homeless academyn pelaajista valittu naisten maajoukkue osallistui Itävallassa Grazin kaupungissa Euroopan kutsuturnaustapahtumaan 2-7.7. Homeless world cup säätiön ja EU:n Erasmus-projektin yhteistyössä järjestämä tapahtuma sisälsi voimaannuttavia työpajoja aamupäivällä ja pelit iltapäivällä.

Illalla 11 eri maan osallistujat jakoivat vielä kokemuksia mm. Venäjän MM-kisojen kisakatsomon yhteydessä.


Suomen joukkue kunnostautui esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella. Alkulohkosta kakkosena jatkoon, välierissä Ruotsi kaatui rangaistuspotkuilla jännitysnäytelmän lopuksi 3-2. Loppuottelussa Wales oli taitavampi Suomen naisten urheasta vastarinnasta huolimatta.


Kokemuksena viikko oli varmasti ikimuistoinen koko joukkueelle - ehdittiinhän sitä kaiken toiminnan keskellä  vierailulle Iso-Arska Schwarzeneggerin lapsuudenkotiinkin, joka toimii museona näinä päivinä.